Bent u verwikkeld in een zakelijk geschil? Wellicht is zakelijke mediation de oplossing voor u!

30 november 2021

Op elke werkplek kunnen op een zeker moment spanningen ontstaan. Wanneer die spanningen echter onbesproken blijven, kan dit uiteindelijk escaleren tot een conflict. Zakelijke mediation is een vorm van conflicthantering die in veel gevallen zeer effectief werkt om spanningen en conflicten die ontstaan binnen het bedrijfsleven weg te nemen. Het is een methode waarbij de betrokken partijen gezamenlijk in overleg gaan om de situatie te bespreken om uiteindelijk tot een duurzame oplossing te komen.

MAEG 2109 Linked IN Legal Mediation 01 kopiëren
"Beter voorkomen dan genezen"

Zakelijke mediation kan bijna bij elk conflict worden ingezet. Hierbij kunt u denken aan een conflict op de werkvloer tussen werknemers, maar ook aan een overname van een organisatie, een fusie tussen twee bedrijven, reorganisaties, contractuele verplichtingen of andere zaken die gerelateerd zijn aan het arbeids- en ondernemingsrecht. Deze zakelijke discussies en geschillen kunnen zich afspelen binnen één organisatie, maar ook tussen meerdere organisaties.

Wat zijn de voordelen van zakelijke mediation?

Door het gezamenlijk gebruik van de diensten van de mediator wordt er een aanzienlijke besparing gedaan ten opzichte van de keuze van partijen om ieder een advocaat in de arm te nemen. Daarnaast biedt zakelijke mediation het voordeel dat het traject wordt ingezet om te voorkomen dat een conflict verder zal escaleren (met als risico dat een gang naar de rechter uiteindelijk onvermijdelijk wordt). Door hierbij gebruik te maken van een onafhankelijke mediator kan dit traject op een efficiënte manier worden doorlopen.

Geïnteresseerd?

Hebt u interesse in zakelijke mediation of wilt u graag meer informatie? U kunt onze specialisten bereiken via info@maeglink.nl of telefonisch op 088 – 0665020. Wij beantwoorden graag uw vragen over uw specifieke situatie.

Houd mij op de hoogte